У ще одному польському місті біженцям подарують кілька десятків квартир

Усі квартири будуть розподілені серед громадян України, які того найбільше потребують і що приїхали до Польщі після 24 лютого минулого року в зв'язку з військовим конфліктом.

Польща невтомно продовжує допомагати не лише тим українцям та військовослужбовцям, які перебувають на території країни, а й тим громадянам, які вимушено залишили країну через військове вторгнення Росії. Так, наприклад, представники місцевого самоврядування у місті Білосток нещодавно заявили про намір виділити близько десяти окремих квартир українським переселенцям. За наявними даними, кошти вже виділені з міського бюджету, повідомляє видання "Виборча".

"До наших короткострокових планів входить ремонт сімнадцяти житлових приміщень. Що саме за роботи будуть проведені зі стовідсотковою точністю, поки що сказати не можемо. Десь буде необхідний капітальний ремонт, десь – модернізація квартири, а в деяких випадках потрібно витратити лише на облаштування житла меблями та технікою. Вартість даного проекту перевищує чотири мільйони злотих, більше половини з яких було виділено з міського бюджету", - каже Ева Байдалув, директор офісу європейських фондів у мерії Білостока.

Чиновниця також наголосила, що всі ремонтні роботи будуть закінчені до кінця поточного року, а то й набагато швидше. Всі квартири будуть розподілені серед громадян України, які того найбільше потребують і що приїхали до Польщі після 24 лютого минулого року в зв'язку з військовим конфліктом.

Нагадаємо , раніше ми розповідали про історію української біженки у Польщі, яка приїхала з Нікополя Дніпропетровської області. Жінка поділилася своїм досвідом життя за кордоном, розповівши, як з посади прибиральниці піднялася до офісної співробітниці одного із міжнародних благодійних фондів.