Головна Новини Світ Польща «Плакала у громадському туалеті, який мала прибрати»: чиновниця з Дніпра про життя в Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Плакала у громадському туалеті, який мала прибрати»: чиновниця з Дніпра про життя в Польщі

Коли російське вторгнення змусило жінку виїхати до Польщі, а потім взагалі змінити професію на прибиральницю, їй на думку прийшла ідея створити «Клуб підтримки для жінок з України»

24 січня 2023, 23:31 comments10235
Поділіться публікацією:

Як би пропагандистські ЗМІ не намагалися зруйнувати поголос про польсько-українську дружбу, їм це не вдасться, адже з 8 мільйонів біженців, які прибули в сусідню країну, половина там залишилася й змогла жити, успішно адаптуватися і налагодити, здавалося б, назавжди зіпсоване життя. Незважаючи на виклики, з якими довелося зіткнутися Інні Чорнокнижній, передає видання "Виборча", вона змогла подолати власні страхи та пристосуватися до життя за кордоном. Зараз вона каже, що біженці, незважаючи ні на що, повинні жити, адже саме їм необхідно буде відбудовувати країну. Так жінка думає лише зараз, а ще кілька місяців тому, зізнається вона, доводилося плакати у громадському туалеті, який треба було прибрати.

«Плакала у громадському туалеті, який мала прибрати»: чиновниця з Дніпра про життя в Польщі

фото тематичне, з відкритих джерел

Інна була начальником відділу культури, туризму, молоді та спорту Нікопольської громади Дніпропетровської області. Під час спілкування з журналістом видання вона неодноразово згадувала про свою діяльність, показувала різні відео та фото, говорила про організацію концертів та згадувала мирне життя.

Коли російське вторгнення змусило жінку виїхати до Польщі, а потім взагалі змінити професію на прибиральницю, їй на думку прийшла ідея створити "Клуб підтримки для жінок з України". Ця "організація" діє і зараз, у Катовіце. Інна створила і танцювальний колектив, з ним вона неодноразово виступала у Катовице на знак подяки полякам. У цьому їй допоміг Bażantowo Foundation – польський благодійний фонд. Трохи пізніше він допоміг повернутися біженці до колишньої професії, запропонувавши непогану посаду. Тепер Інна не лише засновниця "Жіночого клубу", а й співробітниця міжнародного фонду, який допомагає українцям у тому числі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що російська пропаганда вийшла на новий рівень, почавши випускати підроблені випуски західних журналів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини