Українці у Польщі утворили "нескінченну" чергу біля православних храмів

За словами настоятелів варшавських храмів, надвечір черги з українських громадян стануть довшими

ЗМІ польської столиці повідомляють, що у варшавських православних храмах, певно, ще ніколи не було так багато людей, як сьогодні. Причиною всьому, звичайно ж, багатомільйонна кількість біженців, які вимушено залишили країну через військове вторгнення Росії.


"Почата Росією війна в Україні зробила цей день особливо значущим для кожного українця. Багато хто прийшов у храм не лише через червону дату в календарі, а й щоб помолитися за загиблих на Батьківщині громадян, попросити у Ісуса Христа допомоги, перемоги для України та здоров'я для рідних та близьких", - йдеться у повідомленні.


У Польщі й раніше проживала чимала кількість українців, проте раніше більшість людей приїжджали виключно на короткочасні заробітки, а не на ПМП. Як правило, зустрічати Новий рік та святкувати Різдво усі їхали додому, до родини, проте цього року все змінилося – повертатися нікуди. Саме тому зараз жителі Варшави спостерігають небачену раніше картину – сотні, а то й тисячі українців утворили біля місцевих храмів неймовірно довгі черги, кожен хоче потрапити усередину, щоби помолитися.


Настоятели православних храмів очікують сьогодні ще більшого напливу людей ближче до "святого вечора".


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що мешканці польського міста Глівіце відправили черговий гуманітарний конвой до України. Допомогу отримав Львівський технічний університет – найбільший ВНЗ Західної України. Співробітники саме цього навчального закладу після 1945 року допомогли створити Нижньоселезький технічний університет.