Головна Новини Світ Польща Черговий гуманітарний конвой вирушив до України з Польщі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Черговий гуманітарний конвой вирушив до України з Польщі: подробиці

Відомо, що саме співробітники Львівського технічного університету після 1945 року відіграли одну із ключових ролей у створенні Нижньоселезького технологічного університету.

6 січня 2023, 12:14
Поділіться публікацією:

Польське місто Глівіце продовжує активно підтримувати Україну у її війні з російською агресією. Крім того, що це місто прийняло величезну кількість біженців, його адміністрація та жителі багато разів об'єднували зусилля, щоб допомогти ще й тим громадянам, які залишилися в Україні. Цього разу зібрана гуманітарна допомога вирушить до Львівського технологічного університету, передають місцеві ЗМІ.

Черговий гуманітарний конвой вирушив до України з Польщі: подробиці

Зібрана допомога, з відкритих джерел

За даними видання Wyborcza.Pl, гуманітарний конвой доставить до найбільшого університету Західної України не тільки продукти харчування, зимовий одяг та спальні мішки, а й три дорогі електрогенератори.

У Глівіце акцентують увагу на тому, що надати допомогу та підтримку саме цьому вищому навчальному закладу – це їхній обов'язок, адже співробітники цього ВНЗ після 1945 року сприяли створенню Нижньоселезького технічного університету, який на даний момент є одним із найбільших на території воєводства.

Відомо, що представники місцевого самоврядування Глівіце одноголосно ухвалили рішення про відправку допомоги до Львівського технологічного університету ще минулого року, 15 грудня.

"Зараз в Україні війна, яка не лише забирає життя мирного населення, а й руйнує інфраструктуру країни, а це, у свою чергу, унеможливлює проведення занять у школах та університетах. Куплені генератори мають забезпечити, як обігрів, так і безперебійний доступ до електрики, сподіваємося, наша допомога хоч якось стабілізує роботу ВНЗ", — сказано в заяві місцевої влади.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що журналістка The Times of Israel шокувала громадськість подробицями перебування українських біженців в Ізраїлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини