В уряді Туска в хамській манері звернулись до Зеленського. Що порадили очільнику України

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що йому абсолютно не соромно за те, що фермери знищили українське зерно. Також в інтерв’ю Polsat News він порадив Зеленському займатися проблемами своєї країни

Схоже, що в уряді Дональда Туска підтримують протести польських фермерів, які блокують вантажні перевезення на кордоні з Україною. Принаймні до таких висновків спонукає заява Колодзейчака, який підкреслив – йому абсолютно не соромно за те, що протестувальники висипали із залізничних вагонів українське зерно, яке транзитом йшло в Німеччину.

Більше того, за його словами, польська влада не буде перешкоджати протестам своїх фермерів.

"Масштаби протестів не лякають, вони показують грандіозність проблем. Якби роками все йшло добре, його б не було"
, - сказав Колодзейчак.

За його словами, польські фермери вимушені протестувати, бо більше замовчувати проблеми не можуть. Колодзейчак підтвердив, що уряд Польщі може запровадити додаткові обмеження на сільськогосподарську продукцію з України. Проте він вважає "дивними" погрози України вчинити симетричні дії стосовно Польщі і ввести ембарго на її продукцію. В цьому контексті він навіть публічно звернувся до президента Володимира Зеленського і порадив йому займатися справами у своїй країні.

"Я говорю ясно, я адресував слова президенту Зеленському: зосередьтеся на своїй політиці, у вас також є проблеми у вашій країні",
– заявив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський назвав ситуацію на кордоні з Польщею "знущанням", яке не має нічого спільного з економікою. На ці слова відреагував міністр розвитку Кшиштоф Гетьман. Він, зокрема, порадив Зеленському бути "більш обережним" з заявами з огляду на те, як багато Польща робить для України.