Головна Новини Світ Польща В уряді Туска розкритикували заяву Зеленського щодо блокади кордону. Радять бути «обережним»
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді Туска розкритикували заяву Зеленського щодо блокади кордону. Радять бути «обережним»

Президент Володимир Зеленський назвав ситуацію на кордоні з Польщею «знущанням», яке не має нічого спільного з економікою. На ці слова відреагував міністр розвитку Кшиштоф Гетьман, пише Rzeczpospolita

20 лютого 2024, 13:08 comments5692
Поділіться публікацією:

Як відзначив Кшиштоф Гетьман, вся ситуація, яка склалася, не є нормальною, адже польські фермери повинні мати можливість нормально працювати, а не перекривати дороги і стояти на прикордонних переходах. При цьому міністр додав, що намагається зрозуміти емоції Володимира Зеленського і додав, що протести фермерів не мають нічого спільного з політикою, як вважає очільник України.

В уряді Туска розкритикували заяву Зеленського щодо блокади кордону. Радять бути «обережним»

Кшиштоф Гетьман

"Я не думаю, що це перший раз, коли президент Зеленський висловлюється досить різко. Я намагаюся зрозуміти людину, яка перебуває під величезним тиском, хоча і не згоден з тим, що він сказав"
, — заявив він.

При цьому, Гетьман порадив Зеленському бути "більш обережним" з заявами з огляду на те, як багато Польща робить для України.

"Я був би обережним у таких заявах, тому що це дійсно не про політику. Я б порадив нашим партнерам і друзям з України бути трохи більш чутливими до проблем не тільки польських фермерів",
— заявив міністр розвитку.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі" польські протестувальники погрожують, що з 20 лютого будуть заблоковані всі пункти пропуску з Україною.

Разом з тим, президент Володимир Зеленський розкритикував блокування польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною, закликавши до спільних та раціональних рішень цієї ситуації. За його словами, проблема не в зерні, а у політиці.

Окрім того, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський написав протестувальникам лист, в якому закликав їх до компромісу.

Разом з тим, колишній посол України в Польщі Андрій Дещиця вважає, що у польської влади немає політичної волі, аби зупинити протест на кордоні.

Також, "Коментарі" повідомляли, що МЗС України звернулося до влади Польщі негайно розблокувати кордон з Україною, та припинити антиукраїнську риторику протестувальників.

Крім того, відомо, що протести фермерів загострилися. Поблизу пункту "Медики-Шегиня" була заблокована залізниця. З одного із вагонів протестувальники висипали на колії українське зерно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини