Іранська ракетна атака на Ізраїль: МЗС України зробило офіційну заяву

Україна засуджує ракетну атаку Ірану на Ізраїль. МЗС закликає уникнути масштабної війни

Міністерство закордонних справ України виступило з гострим засудженням ракетного обстрілу, здійсненого Іраном проти Ізраїлю ввечері 1 жовтня 2024 року. У заяві МЗС підкреслено, що цивільні люди не повинні страждати від таких атак. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Україна закликає всі сторони конфлікту на Близькому Сході докласти максимум зусиль, щоб уникнути подальшої ескалації, яка може призвести до широкомасштабного конфлікту з катастрофічними наслідками для всього світу.

Зазначено, що вже понад два з половиною роки Україна протистоїть агресії Росії, яка співпрацює з Іраном — постачальником зброї для війни проти України. Дестабілізаційні дії Ірану вже зачіпають як Європу, так і Близький Схід, що викликає особливе занепокоєння Києва.

Україна висловила свою підтримку союзникам Ізраїлю, які оперативно реагують на загрози, і закликала міжнародних партнерів до рішучих дій для захисту українського неба від атак з боку Росії, наголошуючи на тому, що життя мирних жителів має бути захищеним всюди.

МЗС також звернуло увагу на важливість дотримання норм міжнародного права та закликало до швидкої стабілізації ситуації на Близькому Сході, щоб запобігти подальшій регіональній дестабілізації.

Нагадаємо, Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати скоординують разом з Ізраїлем відповідь на атаку Ірану, яка сталась 1 жовтня, коли іранська армія випустила близько 180 балістичних ракет по Ізраїлю.

Крім того, “Коментарі” писали, що президент Туреччини Реджеп Ердоган прокоментував військову операцію Ізраїлю у прикордонних районах Лівану та заявив, що наступною ціллю ізраїльських військ може стати Туреччина.