"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибух мечеті на півдні Афганістану

ІДІЛ заявила, що двоє членів групи застрелили охоронців, які обслуговували вхід до мечеті Фатімія у провінції Кандагар

Угруповування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за вибух смертника у шиїтській мечеті на півдні Афганістану. Про це повідомляє Associated Press.

ІДІЛ заявила, що двоє членів групи застрелили охоронців, які обслуговували вхід до мечеті Фатімія у провінції Кандагар. Один підірвав вибухівку біля входу в мечеть, а інший - всередині. Обидва члени ІДІЛ - громадяни Афганістану. Напад стався через тиждень після того, як у результаті бомбардування ІДІЛ загинуло 46 людей у шиїтській мечеті на півночі Афганістану.

Цей напад став найсмертоноснішим в Афганістані після драматичного виходу США з країни, що дозволило талібам захопити контроль над столицею Афганістану. Це також був перший великий напад групи на півдні країни. ІДІЛ здійснює часті напади у своїй східній опорній точці, але нещодавно продемонструвала ознаки розширення, напади на півночі та в Кабулі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Афганістані стався теракт під час п'ятничного намазу. Понад 150 людей отримали поранення в результаті вибуху. Наразі відомо про 32 померлих та 53 поранених. Такі дані надали медики іноземним ЗМІ.

До цієї мечеті ходять молитися шиїти. Мечеть знаходиться в поліцейському окрузі. За словами очевидців теракту, у приміщенні відбулося три вибухи підряд. Раніше вибух стався в релігійній школі, в медресі Мазхар аль-Улюм, що в афганській провінції Хост. Тоді загинуло сім осіб. Під час вибуху в столиці на церемонії прощання з матір'ю Забіхула Муджахіда, представника руху "Талібан", загинуло двоє людей, кілька осіб отримали поранення.