Головна Новини Світ Азія В Афганістані стався теракт під час п'ятничного намазу: що відомо про ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Афганістані стався теракт під час п'ятничного намазу: що відомо про ситуацію

Понад 150 людей отримали поранення в результаті вибуху

15 жовтня 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

В одному з міст Афганістану, в провінції Кандагар, стався теракт з великою кількістю жертв. Про це повідомляє Укрінформ.

В Афганістані стався теракт під час п'ятничного намазу: що відомо про ситуацію

Число жертв від п'ятничного вибуху зростає, фото Murteza Khaliqi

У п'ятницю, 15 жовтня, під час ранкового намазу терористи-смертники підірвали себе в мечеті Імама Баргах. Наразі відомо про 32 померлих та 53 поранені людини. Такі дані надали медики іноземним ЗМІ.

До цієї мечеті ходять молитися шиїти. Мечеть знаходиться в поліцейському окрузі. За словами очевидців теракту, в приміщенні відбулося три вибухи підряд.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за цей теракт. Такий же вибух стався минулого тижня в Кундузі. Тоді також прогриміли вибухи в мечеті. Теракт забрав життя 50 людей, поранення отримали 150 осіб.

Нагадаємо, що це вже не перший теракт в країні за останні місяці. Раніше від вибуху в релігійній школі, в медресе Мазхар аль-Улюм, що в афганській провінції Хост. Тоді загинуло сім осіб.

Під час вибуху в столиці на церемонії прощання з матір'ю Забіхула Муджахіда, представника руху "Талібан", загинуло двоє людей, кілька осіб отримали поранення.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Афганістані вивішують на вулицях тіла людей. Чотири тіла принесли на площу поліціянти. Одне з них підвісили до звідного крана, який припаркували на міській площі у західному місті Герат. За інформацією представників руху "Талібан", убиті чинили опір поліції.

Також ми писали, що в Афганістані злочинці, яких випустили з тюрми, переслідують жінок. Понад 200 жінок отримували погрози. Їхні будинки, де вони раніше жили, відвідували таліби. Ті, у свою чергу, від переслідувань відхрещуються.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини