Мігранти у Литві планують добровільно повертатися додому: чому

З початку поточного року до Литви прибуло понад 4000 нелегальних мігрантів

Мігранти, які потрапили у Литву через територію Білорусі, добровільно повертаються додому. Про це пише "Європейська правда", посилаючись на директора міграційного відділу Литви Евеліни Гудзінскайте.

"У нас діє програма добровільного повернення мігрантів додому. Зараз вже тридцять осіб скористалися цією можливістю. А вісім людей вже повернулися додому саме за цією програмою", - розповідає Гудзінскайте.

Хто добровільно вирішив повернутися додому, Литва пропонує допомогу в розмірі трьохсот євро і квиток на літак у свою країну.

Директор міграційного відділу Евеліна Гудзінскайте вважає, що кількість людей, які захочуть таким чином повернутися додому зросте.

До слова, 2000 людей подали заяви на отримання притулку у Литві.

"На жаль, більшість з цих заяв не будуть розглянуті в позитивному ключі, тому ми вирішили внести відповідну альтернативу" - пояснює Гудзінскайте.

Нагадаємо, що ще на початку поточного року в Литву прибуло понад 4000 мігрантів. Також, велика кількість людей потрапили у Литву через територію Білорусі.

Підкреслимо, що нелегальні мігранти прибувають не тільки до Литви, але і в Латвію, і в Польщу. Влада країн переконані, що це помста чинного режиму Лукашенка в Білорусі.

Також, відзначимо, що раніше, в Києві на саміті "Кримської платформи" президент Польщі і глави держав Балтії обговорили даний "шантаж мігрантами". Нібито, це політична операція, а не криза. На думку лідерів країн, такий метод Лукашенко використовує, щоб відвернути увагу від правопорушень у Білорусі.

Читайте матеріал на порталі "Коментарі" про те, що нелегальні мігранти , що прямують в Америку, повинні чекати дозвіл в Мексиці.