Міністерство оборони Вірменії повідомило про знищення їхнього штурмовика турецькою стороною

Зі слів представниці вірменського Міністерства оборони, повітряне судно Туреччини було виявлено на глибині 60 км та висоті близько 8 кілометрів над Вірменією

Міністерство оборони Вірменії повідомляє, що турецький винищувач у регіоні Нагірного Карабаху збив штурмовик вірменських ВВС. Про це повідомила речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян на сторінці відомства у Facebook.

"Сьогодні о 10:30 винищувач F-16, що належить турецьким військам, вилітівши з азербайджанського аеропорту ′′Гяня′′, у районі Нагірного Карабаху збив Су-25 вірменських ВВС. Пілот літака загинув", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що турецький літак здійснював повітряну підтримку артилерії Азербайджану, яка завдала ударів по районам Вардені, Вірменському Варденісу, Великому Масрику, Соткській області.

Водночас у Туреччині та Азербайджані цю інформацію спростовують. Так, Влада Туреччини розцінює це як пропагандистську прийом - передає Reuters.

"Твердження, що Туреччина збила вірменський винищувач, абсолютно не відповідає дійсності. Вірменія повинна піти з окупованих територій, а не вдаватися до дешевих пропагандистським хитрощів", - заявив речник адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун

Нагадаємо, у неділю, 27 вересня на кордоні Азербайджану і Вірменії поновилися бойові дії. Обидві країни повідомляють про жертви і поранених в результаті обстрілу та звинувачують одна одну в ескалації конфлікту.