На кордоні Киргизії і Таджикистану відбувся бій

Військовослужбовці Киргизії і Таджикистану влаштували перестрілку на кордоні між країнами

На кордоні між Киргизією і Таджикистаном стався конфлікт між військовими на тлі доступу до водних ресурсів.

Як повідомляється, в ході бойових зіткнень загинули кілька людей. У прикордонному селі почалася сильна пожежа, постраждали десятки мирних жителів.

Військовослужбовці Киргизії і Таджикистану влаштували перестрілку на кордоні між країнами. Збройне зіткнення відбулося на ділянці водорозподільного пункту "Головний", який обидві країни вважають своєю територією.

У пресцентрі прикордонних військ державного комітету національної безпеки Таджикистану заявили, що киргизькі прикордонники першими відкрили вогонь по таджикам, пояснивши, що це сталося при спробах "незаконного захоплення" киргизькою стороною водорозподільного пункту в порушення раніше досягнутих домовленостей.

Нагадаємо, на території Нагірного Карабаху поновилися бойові дії. Згідно з повідомленням, зіткнення спалахнули в Гадрутском і Ходжавендського районах. За неофіційними даними, з азербайджанської сторони поранили п'ять військових і забрали в полон одного бійця. Вірменія втратила шість своїх бійців. Ще шість - потрапили в полон. ЗМІ також повідомляють, що вірменські диверсанти спробували здійснити незаконне проникнення на непідконтрольні ними території. У зв'язку з цією провокацією, збройні сили Азербайджану почали антитерористичну операцію поблизу села Туг. Телеграм канал також повідомив про загострення конфлікту на території Зангелан. Там було скоєно напад на військову комендатуру.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що азербайджанські військові взяли в оточення вірменські підрозділи в Нагірному Карабасі. Глава невизнаної Нагірно-Карабахської республіки заявив, що понад п'ятдесят військових потрапили в азербайджанське оточення.