Найсильніший за останні 10 років тайфун обрушився на Філіппіни - повідомляється про десятки загиблих

Місцева влада порівнює цей катаклізм з катастрофою, викликаною тропічним штормом Кетсана, в результаті якого в столиці Філіппін у вересні 2009 року випала місячна кількість дощу та загинуло понад 740 осіб

В результаті сильного тайфуну Вамко, який обрушився на Філіппінські острови сьогодні та викликав зсуви й найсильніші за багато років повені, щонайменше 42 людини загинули та 20 вважаються зниклими безвісти. Такі дані повідомили представники поліції та рятувальних служб країни.

Поліція повідомила, що серед загиблих виявилася сім'я з п'яти осіб, поховані живцем під заваленими стінами будівлі. Трагедія трапилася в північній провінції Бенгет. Також є інформація про двох загиблих рятувальників, які брали участь в операції по розбору ділянки дороги, що була зруйнована. Три людини загинули в результаті обвалення складу в провінції Кавіте, на південь від Маніли, двоє чоловіків потонули, а в східній провінції Камарінес Норте в результаті зсуву загинула дитина.

За повідомленням міжнародних ЗМІ, понад 1 мільйона людей залишилися без електрики на головному острові Лусон, включаючи столичний регіон Маніла, а понад 400 тис осіб були змушені покинути свої будинки.

За даними метеорологічної служби, тайфун, який місцеві жителі називають Улісс, ослаб після того, як досяг узбережжя Філіппін, але знову набирає силу у міру того, як покидає країну. Зараз він прямує в бік В'єтнаму з максимальною швидкістю вітру 120 кілометрів на годину і поривами до 150.

Місцева влада порівнює цей катаклізм з катастрофою, викликаною тропічним штормом Кетсана, в результаті якого в столиці у вересні 2009 року випала місячна кількість дощу та загинуло понад 740 осіб.

Вамко - 21-й тропічний циклон, що обрушився на Філіппіни в цьому році, і п'ятий з жовтня. Понад 50 людей загинули, і більше ніж 3 мільйонів осіб постраждали від чотирьох попередніх циклонів.

Найсильнішим тайфуном, стала стихія Хайян, в результаті якого в листопаді 2013 року загинуло понад 6300 осіб.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в одному з великих міст Росії знову горів торговий центр.