Головна Новини Світ Решта світу Названо найкращі підводні знімки 2020 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найкращі підводні знімки 2020 року

Щоб отримати нагороду за найкращий підводний знімок, фотографові довелося протягом 15 хвилин плавати поруч з величезною китовою акулою

24 вересня 2020, 06:21
Поділіться публікацією:

Журнал Scuba Diving назвав переможців щорічного конкурсу підводної фотографії Through Your Lens. Головний приз дістався фотографу з Франції Евансу Бодену. Йому вдалося сфотографувати досить моторошну "посмішку" величезною китової акули, пише видання.

Названо найкращі підводні знімки 2020 року

"Посмішка" китової акули. Фото: Evans Baudin

Щоб отримати цей знімок, фотографові довелося піти на серйозний ризик. 15 хвилин поспіль він плавав поруч з акулою. Але все ж мета була досягнута. В об'єктив потрапила страхітлива "посмішка". Ось тільки те, що здається на перший погляд величезними іклами, насправді не що інше, як риби-прилипали. Вони мирно влаштувалися в пащі акули, щоб відпочити.

"Мені довелося піти на ризик. В ту секунду, коли я побачив цю китову акулу з прилипалами в роті, я усвідомив, що це моя унікальна можливість зробити цю фотографію. Правда, єдиний спосіб — стати прямо в акули на шляху, перед її пащею. Мені буквально довелося помістити камеру туди ", — ділиться враженнями фотограф.

Еванс використовував момент, коли акула трохи сповільнилася, і зробив серію з 10 знімків.

"У якийсь момент акула знову почала прискорюватися і ледь не потягла мене за собою. Але я вибачився за вторгнення і потім затамував подих. Тільки но акула попливла геть, я подивився на екран моєї фотокамери ... інше ви бачили", — додав Еванс.

Всього на конкурс підводної фотографії цього року відправили 2636 знімків з усього світу.

У категорії "Макро" приз за найкращий знімок дістався Джеффрі Хейнс за фото морського коника.

Названо найкращі підводні знімки 2020 року - фото 2

Також журі обрало переможця в категорії "Широкий кут". Ним став Мартін Стрміск з фотографією крихітного дайвера в підводній печері.

Названо найкращі підводні знімки 2020 року - фото 3

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що українські медики показали фото уражених коронавірусом легень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини