Посол Казахстану розповів, скільки часу знадобиться владі, щоб знову повернути контроль

У Казахстані вважають, що за допомогою союзників з ОДКБ незабаром візьмуть ситуацію у країні під свій контроль

Доки світ із побоюванням і тривогою спостерігає за ситуацією у Казахстані, влада країни має стійку впевненість, що незабаром повністю відновить контроль над ситуацією. Загалом на те, щоб повністю контролювати ситуацію, знадобиться 2-3 дні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив посол Казахстану Дархан Калєтаєв.

Посол розповів, що у країні справді оголошено надзвичайну ситуацію. У місті Алмати, яке найбільше було охоплено протестами, проводиться антитерористична спецоперація. Триває зачистка тих, хто грубо порушив закон і пішов на радикальні методи, виступаючи проти вимог правоохоронців.

Дипломат поділився прогнозом, що максимум три дні знадобиться чинній владі Казахстану, щоб повністю контролювати ситуацію. Стабільність і повний контроль над тим, що відбувається, буде встановлено по всій країні, висловив впевненість Дархан Калєтаєв.

Щодо загиблих з боку протестувальників і кількості миротворців, які направили до Казахстану країни ОДКБ, то Калєтаєв відповів, що у нього немає поки що точної інформації щодо загиблих. А щодо військового контингенту дружніх держав, то кількість дорівнює приблизно 3000 осіб.

Читайте також на порталі "Коментарі" – після того, що сталося у Казахстані, не варто очікувати, що все владнається та знову все буде як раніше ще до акцій протестів. Дипломат і політичний аналітик Вадим Трюхан впевнений, що як раніше не буде і Казахстан чекає на один із трьох сценаріїв при тому, що кожен із них має трагічний підтекст.