Головна Новини Світ Решта світу Три сценарії подальшого розвитку подій у Казахстані: який із них найтрагічніший
commentss НОВИНИ Всі новини

Три сценарії подальшого розвитку подій у Казахстані: який із них найтрагічніший

Казахстан чекає один із трьох сценаріїв: сирійський, будапештсько-празький чи російський

6 січня 2022, 12:55
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", протести у Казахстані не вщухають уже п'ятий день поспіль. Мітинги, що почалися через різке підвищення ціни на газ, переросли у масштабні протести по всій країні. Президент Касим-Жомарт Токаєв адресував свій заклик до членів ОДКБ допомогти загасити протест за допомогою сили. Найбільше побоювання викликає той факт, що в ОДКБ є також Росія, яка блискавично відреагувала на прохання казахстанського президента та вже відправила у країну своїх десантників.

Три сценарії подальшого розвитку подій у Казахстані: який із них найтрагічніший

Протести у Казахстані. Фото: politring.com

Способу для швидкого та більш-менш мирного врегулювання ситуації у Казахстані немає

Своєю думкою щодо цього у Facebook поділився український дипломат, політичний експерт Вадим Трюхан. Він зазначив, те, про що попереджали, стало реальністю, і росіяни все-таки входять до Казахстану. Нічого історія їх не навчила.

"Ось тепер уже можливі як мінімум три сценарії. Перший. Сирійський. Громадянська війна за участю іноземних континентів регулярних військ із повномасштабним застосуванням авіації, артилерії тощо. Це – сотні тисяч загиблих, переважно цивільних. І це – довготривала історія, на роки. Другий. Будапештсько-Празький. Протести швидко топляться у крові. Загиблих тисячі, десятки тисяч за ґратами. Реалізується за кілька тижнів. Третій. Російська. Відторгнення росіянами північного Казахстану та створення там чергової "південної Осетії" під контролем Кремля. На решті території – хаос, схожий на ситуацію у Сомалі. І це на десятиліття", – наголосив дипломат.

На його думку, способу ж швидкого і більш-менш мирного врегулювання ситуації та повернення до status quo не проглядається. Принаймні станом на цей час.

"Те, що нині ОДКБ вводить лише обмежений контингент військ у складі близько 3600 військовослужбовців, не має нікого вводити в оману. З ускладненням ситуації, а вона неминуча, а також з урахуванням величезних розмірів території Казахстану росіянам дуже швидко доведеться збільшувати у рази свій контингент, інакше його буде просто знищено озброєними протестувальниками", – зазначив Вадим Трюхан.

У Казахстані все організовується та координується невідомо ким і невідомо звідки

Письменник, журналіст і політичний оглядач Павло Бондаренко попереджає, що він відразу давав пораду не поспішати захоплюватися "революцією" у Казахстані.

"Особисто я бачу добре організований і спровокований "бунт холодильників", за яким стирчать роги одного відомого "всіхперегравача". Якщо хтось забув – нагадаю "революцію" у Вірменії, якою всі так захоплювалися і Пашиняна. До речі, а в Казахстані навіть "Пашиняна" свого немає, немає жодного лідера – все організується та координується невідомо ким і невідомо звідки", – підсумував журналіст.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські війська зайшли до Казахстану. Експерти розповіли, яку мету насправді переслідує Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини