Путін націлився на ще одну європейську країну

Апетити Російської Федерації ростуть. Путін хоче більше впливати на одну з країн Східної Європи.

Попри постійні проблеми Росії у війні з Україною, це не спиняє владу РФ вчиняти маніпуляції в інших країнах Європи. Журналісти видання The Washington Post провели аналіз конфіденційних матеріалів, які отримали від української розвідки. За цими документами стає зрозуміло, що Путін планує встановити контроль над однією з країн у Східній Європі.

Окрім документів від української розвідки американська агенція новин також використовувала інтерв'ю з різними високопосадовцями. Все вказує на те, що Росія посилює тиск на Молдову.

В середині вересні в Молдові пройшли великі мітинги проти теперішньої проєвропейської лідерки країни Майї Санду. За організацію мітингів відповідав Ілан Шор, він є лідером власної опозиційної партії.

Російські чиновники хвалять Шора та обіцяють, що під час правління його партії в Молдові ціни на газ будуть нижчі. Окрім того, Ілана Шора хвалить і ФСБ. Російська спецслужба вважає його вдалою фігурою у спробах російської влади відновити вплив на Молдову.

Західні дипломати слідкують за ситуацією в Молдові.

"Після України, Молдова - це та країна, на якій ми зосереджуємо увагу", - сказав один західний чиновник.

Цікаво, що Шора засуджують за крадіжку одного мільярда доларів з молдовських банків. Наразі проросійський опозиціонер перебуває в Ізраїлі, де переховується від правосуддя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за великими мітингами в Молдові стоїть проросійський олігарх.

Також "Коментарі" писали про російського чиновника, який на засіданні ООН звинуватив Україну в можливості застосувати біологічну зброю. Ним виявився постійний представник Росії Василій Небензя. Також, росіянин звинуватив США у патенті на бойових комарів, які зможуть заражати смертельними хворобами людей.