Головна Новини Світ Решта світу Путін хоче взяти під контроль Молдову - йому допомагає корумпований олігарх який спонсорує мітинги
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін хоче взяти під контроль Молдову - йому допомагає корумпований олігарх який спонсорує мітинги

У Молдові масові протести, які спонсорує проросійський олігарх

26 вересня 2022, 14:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Молдові відбулись акції протесту проти європейського курсу країни, який задає президентка Мая Санду. Мітинги були спонсоровані проросійським колишнім депутатом молдовського парламенту Іланом Шором. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Путін хоче взяти під контроль Молдову - йому допомагає корумпований олігарх який спонсорує мітинги

Путін хоче взяти під контроль Молдову, йому допомагає олігарх. Фото з відкритих джерел

Уже кілька днів в Молдові відбуваються антиурядові протести через різке підвищення ціни на газ, яке було спровоковано російським вторгненням в Україну та санкціями з боку Західного світу. Організатором протесту виявився  олігарх Ілан Шор, який кілька років тому вкрав мільярд доларів з трьох банків Молдови. Наразі Шор переховується від міжнародного правосуддя в Ізраїлі. Цікаво, що ця сума дорівнює 10% ВВП Молдови. Окрім того, олігарх також був втягнутий у низку інших скандалів, серед яких привласнення одного з найбільших аеропортів країни.

Такі дії проросійського олігарха Шора підтримує Кремль, який постійно погрожує Молдові припинити поставки газу. Слід також зазначити, що поки що Молдова повністю залежить від російського газу. Таким чином влада Росії намагається усунути проєвропейську лідерку Молдови Маю Санду. Адже ціни на газ у Молдові виросли у сім раз в порівнянні з минулим роком.

Окрім того, партія, яку заснував Шор переконують громадськість, що Санду діє в інтересах Заходу, а не простих молдаван. Якби вона дбала про націю, то змогла б домовитися з Росією про газ, пропагандують проросійські сили в країні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяву Санду, яка розповіла до кого звернеться, якщо Путін нападе на Молдову.

Також "Коментарі" писали, що про дивну заяву прем'єр-міністра Угорщини Орбана, який хоче зняти санкції з Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини