У Грузії заявили, що Саакашвілі готував державний переворот

Опозиціонер їхав до Грузії з планом держперевороту

Колишній очільник Грузії Міхеїл Саакашвілі готував державний переворот. Таку заяву голови правлячої партії Грузії Іраклія Кобахідзе цитує агентство Interpressnews.

Кобахідзе повідомив, що давно вже просив затримати Саакашвілі. Політик каже, що опозиціонер їхав до Грузії з планом держперевороту. Тому правоохоронці були змушені його затримати. За його словами, всі процедури будуть здійснюватися у правовий спосіб.

"Що стосується спеціальної операції, то вона має свої правила. Щоб спеціальна операція досягла своєї мети, природно, що конфіденційність повинна бути захищена на високому рівні. Це прості правила будь-якої спецоперації. Ці правила були дотримані, і одна з причин успіху операції полягала у тому, що ця конфіденційність була належним чином захищена. Операція повністю належить правоохоронним органам", - сказав Іраклій Кобахідзе.

Голова правлячої партії зазначив, що операція пройшла успішно і все було належним чином організовано. Іраклій Кобахідзе назвав дев'ять років правління Саакашвілі "злочинним режимом". Затримання позбавило Саакашвілі ресурсів для проведення акцій, мітингів і "переворотів".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишнього грузинського президента, ексгубернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі, який останнім часом проживав в Україні, затримали на території Грузії. За Саакашвілі стежили як тільки він покинув територію України і попрямував до Грузії. За словами прем'єр-міністра, в операції брали участь міністр внутрішніх справ Грузії та Служба державної безпеки.