У Малі стався новий державний переворот

Переворот стався після того, як в Малі було сформовано новий уряд замість перехідного кабміну, який пішов у відставку 14 травня

У Малі військовослужбовці заарештували тимчасового президента країни Ба Ндау і прем'єр-міністра Моктар Уана і перевезли їх на армійську військову базу Каті поблизу столиці країни Бамако. Про це пише РІА Новини. При цьому джерело агентства вказав, що президентська гвардія відмовилася захистити президента, дозволивши військовим відвезти його.

Переворот стався після того, як в Малі було сформовано новий уряд замість перехідного кабміну, який пішов у відставку 14 травня. У новому кабінеті міністрів військові очолять міністерства оборони, безпеки, територіального управління і національного примирення.

Раніше перехідний уряд пішов у відставку, і тимчасовий президент доручив голові кабміну сформувати новий уряд. Арешт тимчасового президента і прем'єра, можливо, став реакцією військових на оприлюднений раніше склад нового уряду. Посольство США в столиці Малі закликало американців обмежити свої пересування. На вулицях Бомако почалися заворушення.

Нагадаємо, в результаті нападу 4 людини вбиті, ще кілька поранені. 2 квітня джихадісти атакували табір Монопрофільної комплексної місії Організації Об'єднаних націй по стабілізації в Малі (MINUSMA) в місті Агелоке, в окрузі Тессаліт, який знаходиться на північному сході країни, повідомляє Reuters.

Для евакуації поранених миротворців із зони обстрілу була використана авіація. Як говориться в повідомленні місії ООН, напад терористів було відбито з втратами для нападників. Поки жодна з організацій не взяла на себе відповідальність за інцидент.