Головна Новини Світ Решта світу Джихадисти розстріляли місію ООН в Малі
commentss НОВИНИ Всі новини

Джихадисти розстріляли місію ООН в Малі

В результаті атаки бойовиків в місті Агелхок на півночі країни загинули четверо миротворців

3 квітня 2021, 04:20
Поділіться публікацією:

В результаті нападу 4 людини вбиті, ще кілька поранені. 2 квітня джихадисти атакували табір Монопрофільної комплексної місії Організації Об'єднаних націй по стабілізації в Малі (MINUSMA) в місті Агелоке, в окрузі Тессаліт, які знаходиться північному сході країни, повідомляє Reuters.

Джихадисти розстріляли місію ООН в Малі

У Малі терористи напали на базу ООН (фото з відкритих джерел)

Для евакуації поранених миротворців із зони обстрілу була використана авіація. Як говориться в повідомленні місії ООН, напад терористів було відбито з втратами для нападників. Поки жодна з організації не взяла на себе відповідальність за інцидент.

Крім цього, в цей же день була здійснена атака на пост безпеки в Діафарабе, в результаті якої двоє миротворців загинули і ще десять отримали поранення.

Нагадаємо, в Ефіопії в середу на світанку бойовики вбили понад 100 осіб в результаті нападу в західному регіоні Бенішангул-Гумуз, повідомила комісія з прав людини. Жителі описали, як бігли в результаті масштабного смертоносного нападу в районі, охопленому етнічним насильством. Напад стався в селі Бекоджі в окрузі Булен в зоні Метекел, йдеться в заяві державної комісії з прав людини, в районі, де проживають кілька етнічних груп. Друга за чисельністю населення країна Африки бореться з регулярними спалахами насильства з того часу, як в 2018 році прем'єр-міністром був призначений Абій Ахмед, який прискорив демократичні реформи, послабили залізну хватку держави на регіональному суперництві. Вибори, призначені на наступний рік, ще більше розпалили розпалюються напруженість з приводу землі, влади і ресурсів. В окремій частині країни озброєні сили Ефіопії вже більше шести тижнів борються з повстанцями в північному регіоні Тиграй.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини