В Австрії назвали ім'я нового канцлера

Новий глава Австрійської народної партії заявив, що продовжить приділяти велику увагу проблемі нелегальної міграції

Керівництво керівної Австрійської народної партії одноголосно обрало міністра внутрішніх справ Карла Негаммера наступним федеральним канцлером. Про це рішення повідомив на пресконференції сам новообраний канцлер.

"Хочу вас поінформувати, що сьогодні президією нової Народної партії мене одноголосно призначено головою партії й одночасно кандидатом на посаду федерального канцлера", - заявив політик.

Новий глава Австрійської народної партії заявив, що продовжить приділяти велику увагу проблемі нелегальної міграції, яку назвав питанням безпеки. За словами політика, для нього є три основні поняття: "відповідальність", "солідарність" і "свобода". У новому уряді Австрії анонсують "перестановки": зміняться міністри внутрішніх справ, фінансів та освіти.

Карл Нехаммер обіймав посаду міністра внутрішніх справ Австрії із січня 2020 року. До цього був генеральним секретарем Австрійської народної партії з 2018 до 2020 року, а також членом Національної ради з 2017 по 2020-й.

Нагадаємо, влада Австрії вирішила запровадити суворі заборони для тих, хто досі не вакцинований проти коронавірусу. Тепер навіть одна доза вакцини проти COVID-19 не може надавати право на відвідування кафе, ресторанів і салонів краси. Таке право буде лише у тих, хто пройшов повний курс вакцинації.

Крім того, нещепленим громадянам Австрії суворо заборонено поселятися у готелях та відвідувати їх, брати участь у заходах. Також не можна відвідувати збори, кількість людей, на яких перевищує 25 осіб. Нові правила починають діяти з понеділка. При цьому влада Австрії робить попуск для тих, хто з якихось причин не встиг зробити другу дозу вакцини.

Для отримання повного курсу вакцинації буде відведено 4 тижні. У цей перехідний період австрійці, які отримали один укол, зможуть жити повсякденним життям. Ну, а для тих, хто не має жодної дози вакцини, суворі заходи почнуть діяти з понеділка.