Білорусь відбивається від російських дронів, Путін незадоволений: можуть наслідувати погрози

Ультиматум Путіна: нафта за лояльність чи економічна блокада Білорусі

Останнім часом небо над Білоруссю стало ареною для конфлікту з Росією: Мінськ почав збивати російські дрони. Це серйозно розлютило президента Росії Володимира Путіна, і тепер він може висунути Білорусі жорсткі вимоги, які стосуватимуться як економіки, так і військових відносин між країнами.

Як розповів у коментарі 24 Каналу білоруський опозиціонер Павло Латушко, російський лідер особливо засмучений тим, що Білорусь зменшила кількість військ біля кордону з Україною і активно почала збивати дрони, що вторглися. Це може призвести до того, що Росія змінить умови постачання нафти та підніме ціни на газ.

Ситуація між двома країнами нагадує перетягування каната, де кожен із лідерів перевіряє, хто виявиться сильнішим. Це роздратування Путіна може призвести до того, що він запропонує нові, суворіші умови співпраці або навіть почне економічну блокаду Білорусі.

У Білорусі через загрозу російських дронів люди почали вживати заходів безпеки та шукати укриття, особливо в районах, близьких до кордону. Латушко підкреслив, що навіть якщо Білорусь і надалі збиватиме дрони, їхні уламки все одно можуть становити небезпеку для громадян.

“Путін може сказати, що "добре, тоді не буде білоруського молока та м'яса в російських магазинах, буде нафта з передоплати та підвищення цін на газ". Наразі вони (Путін та Лукашенко – 24 Канал) перетягують канат один на одного, перевіряючи, хто витримає”, – пояснив білоруський опозиціонер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - В останні тижні кілька російських безпілотників "шахед" залетіли на територію Білорусі, де знищили місцеві військові сили. Керівник Центру протидії дезінформації лейтенант Андрій Коваленко назвав одну із причин , чому Росія відправляє свої дрони на територію Білорусі.