Більшість лідерів країн відкинуло запрошення Росії, де Путін оголосить про новий світовий порядок

Лідери африканських країн ігнорують запрошення Володимира Путіна на саміт до РФ, де російський диктатор має виступити з промовою про багатополярний світ.

Більшість африканських лідерів, які були запрошенні на саміт Росія-Африка вирішили не їхати до Володимира Путіна, замість цього вони відправлять нижчі рівні делегацій у Санкт-Петербург. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Moscow Times.

У Санкт-Петербурзі має відбутись дводенний саміт за участю представників Африки та Росії. Очікується, що на ньому президент Росії виступить з промовою про "новий світовий порядок", який за версією Володимира Путіна буде заснований на "багатополярності та рівності" між усіма націями.

Однак більшість лідерів Африки вирішили проігнорувати саміт у Росії. 38 з 55 країн континенту не відправили своїх головних керівників до Санкт-Петербурга. Таким чином, на саміті візьме участь 17 африканських лідерів, 10 прем'єр-міністрів і ще близько половини направить делегації нижчого рівня до Росії.

Представник МЗС РФ Олег Озеров прокоментував ситуацію з бойкотом більшості африканських керівників.

"Ми не будемо підіймати галас", - заявив Олег Озеров та додав, що африканські лідери могли мати заздалегідь заплановані заходи.

Очікується, що Володимир Путін зустрінеться з усіма лідерами, які приїдуть до Росії, зокрема це стосується президентів Уганди, Еритреї, Конго, Малі, Мозамбіку, Бурунді, Буркіна-Фасо, Єгипту, ПАР, ЦАР та інших.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль звинуватив США у спробі зірвати зустріч Путіна з лідерами Африки.

Також "Коментарі" писали про речника Кремля Дмитрія Пєскова, який повідомив, чи готова Росія повернутись до зернової угоди.