Головна Новини Світ Росія Кремль звинуватив США у спробі зірвати зустріч Путіна з лідерами Африки
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль звинуватив США у спробі зірвати зустріч Путіна з лідерами Африки

Росія звинувачує Сполучені Штати у спробі зупинити приїзд африканських лідерів до Санкт-Петербурга на зустріч з Путіним.

25 липня 2023, 17:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Сполучені Штати та його союзники чинили тиск на лідерів африканських держав із закликом ігнорувати саміт Росія-Африка в Санкт-Петербурзі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Кремль звинуватив США у спробі зірвати зустріч Путіна з лідерами Африки

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

27 та 28 липня у Санкт-Петербурзі прийде саміт представників африканського континенту та Росії. Очікується, що під час зустрічі з лідерами Африки президент Росії Володимир Путін проведе з кожним закриті зустрічі, де обговорить питання торгівлі, поставок зерна та угод пов'язаних зі зброєю.

Російський дипломат Олександр Поляков заявив, що в саміті Росія-Африка візьмуть участь 49 делегацій африканських країн. А речник Кремля Дмитрій Пєсков вважає, що Захід намагається зірвати саміт у Росії.

"Майже всі країни Африки перед самітом у Санкт-Петербурзі зазнавали безпрецедентного тиску США, Франції та інших країн Заходу", — говорить Пєсков та звинувачує Сполучені Штати в тому, що вони не визнають таким чином суверенність країн Африки.

Нагадаємо, що Джо Байден минулого року організував саміт США-Африка у Вашингтоні, щоб зміцнити альянси на африканському континенті, де зростає активність Росії та Китаю. Міністр МЗС РФ Сергій Лавров тоді заявив, що США таким чином хоче зірвати російський саміт у Санкт-Петербурзі.

"Вашингтон не хоче обмежувати партнерство Африки з іншими країнами. Ми хочемо дати африканським країнам вибір", — відповіли Лаврову у Держдепартаменті США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що африканські лідери звернулись з вимогою до Путіна через війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про Францію та Німеччину, які розкритикувала позицію Польщі та інших сусідів України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини