Бійня в Дагестані та удар України по Севастополю: як відреагував Путін

Традиційно у Кремлі пригрозили наслідками для США, які постачають Україні зброю для ударів по Криму.

На другий день після бійні у Дегестані, де загинуло близько 20 людей, та атаки України по Криму з використанням американських ракет ATACMS, з'явилася реакція Путіна. Традиційно її озвучив його речник Дмитро Пєсков. Так, за його словами, "Путін глибоко співчуває всім, хто втратив своїх рідних у Криму та родичам і близьким загиблих у Дагестані". Також кремлівський речник повідомив, що нібито Путін постійно отримує доповіді та дає відповідні доручення. Його слова цитують російські пабліки.

"Путін продовжує отримувати інформацію як надається допомога постраждалим внаслідок ракетної атаки на Крим. Як надається допомога тим, хто був поранений, рідним, які втратили родичів унаслідок нарощування злочинців у Дагестані. Вчора Путін постійно отримував доповіді, давав необхідні доручення. Путін глибоко співчуває всім тим, хто втратив своїх рідних у Криму і родичам та близьким загиблих у Дагестані. Усім буде надано відповідну допомогу, вона надається і по лінії служб охорони здоров'я всім, хто постраждав",- заявив Пєсков.

Також "Коментарі" писали про те, що речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував атаку України по Криму з використанням американських ракет ATACMS. Представник Адміністрації Путіна заявив, що такі дії не залишаться без відповіді Росії.

Міністерство оборони РФ заявило, що в ніч на 23 червня Україна атакувала Севастополь ATACMS, а після роботи ППО деякі ракети впали та вбили цивільних у Криму. На інцидент відреагував речник Кремля, який звинуватив США в ударі по Криму.

Попри небезпеку для життя цивільних Пєсков заявив, що Росія не збирається припиняти туристичний сезон в Криму та дозволить росіянам відпочивати на півострові, який став російською воєнною базою.

Крім того, Пєсков додав, що російські слідчі будуть розслідувати можливу причетність України та Заходу до терактів в Дагестані, які, за його словами нібито можуть бути пов’язані з ударами по Севастополю.