Британська розвідка дізналася, як Путін готується до подальшого затягування війни

Британська розвідка фіксує, що Росія підвищує податки для продовження війни

Кремль підвищує податки, щоб фінансувати свої потреби, які, зокрема, пов'язані з війною проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в огляді Міністерства оборони Британії.

В оборонному відомстві Британії зазначають, що збільшення податкового навантаження на бізнес майже напевно обмежить майбутні інвестиції та зростання невійськових секторів.

У РФ очікують, що податкові зміни забезпечать додаткові надходження до бюджету близько 29 мільярдів доларів у 2025 році.

Для цього ставка податку на прибуток підприємств зросте з 20% до 25%, а через нову шкалу вища ставка податку на прибуток зросте з 15% до 22%.

"Додаткові надходження, отримані передусім завдяки підвищенню податку на прибуток підприємств, майже напевно будуть використані для фінансування державних витрат, які зростають", - йдеться в огляді.

За прогнозом, який наводить британська розвідка, державні витрати у 2024 році зростуть приблизно на 15% порівняно з 2023 роком, але швидше за все зростатимуть і надалі.

Британські розвідники вказують, що зростання витрат майже напевно продовжиться у 2025 році, оскільки витрати на оборону, ймовірно, зростуть разом із соціальними та інфраструктурними витратами.

Втім, зазначає Міноборони Британії, інвестиції в невійськові сектори, швидше за все, перебувають у стані стагнації, а військові сектори також із високою ймовірністю монополізують значну частину наявних трудових ресурсів.

"Додаткові витрати для бізнесу майже напевно обмежать подальші приватні інвестиції у невоєнні сектори", – резюмує розвідка.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у США розповіли, навіщо насправді Путін проявляє інтерес до переговорів.