Британська розвідка розповіла про параноїдальні дії російської влади

Серед російського керівництва та силовиків поширюється параноїдальне ставлення до синьо-жовтої символіки

Російські силовики використовують інтерпретацію кремлівських законів так, що публічна демонстрація синьо-жовтої символіки стає поза законом, адже натякає на підтримку України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Міністерства оборони Великої Британії.

Британська розвідка вважає, що через повномасштабне вторгнення в Україну будь-яка демонстрація синьо-жовтих кольорів викликає різку реакцію від правоохоронців РФ. Як приклад Міноборони Британії наводить ситуацію, коли 9 травня була заарештована одна з працівниць будинку для літніх людей. Виявилось, що причиною арешту стала синьо-жовта куртка.

Іншим параноїдальним випадком став арешт 22-річного чоловіка Національної гвардії у Волхові, що недалеко від Санкт-Петербурга. Цього разу причиною арешту стала демонстрація емблеми Повітряно-космічних сил Росії, яка має синій фон з жовтими крилами.

Розвідка Британії вказує, що такі дії свідчать про невпевненість російського керівництва.

"Придушення підкреслює невпевненість серед параноїдального російського чиновника щодо того, що є і вважається допустимим у дедалі більш тоталітарній системі", - повідомляють у звіті британської розвідки.

Цікаво, що критика таких дій надійшла від ультранаціоналістичної Ліберально-демократичної партії Росії, яка також має синьо-жовту символіку на своїй емблемі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський депутат закликає знищити Велику Британію.

Також "Коментарі" писали, як поранені росіяни втікали рачки з поля бою через вдалу атаку ЗСУ.