Головна Новини Світ Росія Це може створити проблеми США та союзникам: ЗМІ дізналися, що задумав Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Це може створити проблеми США та союзникам: ЗМІ дізналися, що задумав Путін

За інформацією NYT, поїздка Путіна до Азії вже стала причиною занепокоєння Заходу.

22 червня 2024, 14:58
Поділіться публікацією:

Підтримка російського диктатора Володимира Путіна військових амбіцій Північної Кореї показала, що він може створити проблеми США та їхнім союзникам по НАТО іншими способами, окрім агресії в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The New York Times.

Це може створити проблеми США та союзникам: ЗМІ дізналися, що задумав Путін

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначило, коли США та їхні союзники заявили, що Україна може вдарити російською територією своєю зброєю, Путін почав посилювати ядерні загрози. Так він ініціював навчання з відпрацювання застосування тактичної ядерної зброї в РФ і сказав, що Москва розгляне можливість зміни доктрини, яка визначає, коли вона використовуватиме свій ядерний арсенал. Крім того, диктатор нагадав європейським країнам, які не є членами НАТО, про їхні малі території, маючи на увазі, що їх можна легко знищити.

Підписавши акт про взаємну оборону з КНДР, диктатор попередив, що може озброїти Кім Чен Іна у відповідь на ослаблення обмежень на використання Україною західних військ.

У матеріалі зазначили, що зловісні попередження глави Кремля внаслідок поїздки до Азії поставили Росію та Захід у новий виток ескалації щодо України. The New York Times вважає, що вони відбуваються на тлі відволікання та політичної невизначеності серед головних прихильників Києва, а на горизонті вибори у Сполучених Штатах та Франції, які потенційно можуть змінити ситуацію.

"Крім використання ядерної зброї чи заподіяння нових руйнувань на полі бою в Україні, російський лідер прагне довести, що він може чинити тиск і протистояти Заходу іншими способами та в інших місцях", — йдеться у матеріалі.

У той же час директор Євразійського центру Карнегі Олександр Габуєв зазначив, що Росія сповнена рішучості отримати від Заходу плату за військову підтримку України і вона готова вчинити кілька незворотних дій, наприклад, поділитися складними військовими технологіями з Північною Кореєю.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять візити Путіна до КНДР та В'єтнаму: чому потрібно активізуватися Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини