Чи можливі в РФ нові теракти: відповідь експерта

Російські спецслужби виявилися не готовими до теракту під Москвою

Терористичний акт під Москвою наробив серйозного переполоху у Кремлі, а спецслужби РФ фактично визнали, що не були готові до теракту, вважає політичний експерт Валерій Клочок.

Експерт зазначив, що останні два роки ІДІЛ зациклений на Росії - організація постійно критикує Путіна, звинувачує Кремль у вбивствах мусульман, а теракт під Москвою був помстою за те, що Росія розв’язала війни в Чечні, Афганістані і Сирії.

Він вважає, що у РФ можливі нові теракти, які матимуть величезний вплив на ситуацію в країні та світі.

"Обставини масового розстрілу росіян і затримання підозрюваних, а також безпідставні заяви Путіна про нібито причетність України до теракту залишають багато запитань про здатність Кремля організувати спецоперації з виявлення і захоплення терористів. А це означає, що на території РФ можливі нові терористичні акти. Якщо теракти будуть повторюватися в різних регіонах Росії, це може суттєво змінити порядок денний в усьому світі. Навряд чи США, Європа і тим паче Україна будуть категорично проти такого сценарію. Звісно, Захід буде робити заяви про засудження терактів і співчуття жертвам, але всі розуміють, що Росія потребує глобального перезавантаження", - наголосив Валерій Клочок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники сповільнили наступальні операції в районі окупованого міста Авдіївка Донецької області, повідомив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, сповільнення темпів наступу росіян не означає, що вони зупинили спроби штурмів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Москві різко збільшилася кількість справ про порушення правил в'їзду в Росію іноземцями (стаття 18.8 КоАП) після теракту в "Крокус сіті холі". Після нападу на "Крокус" у містах РФ посилилися облави на мігрантів. У Москві поліція організувала рейди по гуртожитках. Також силовики нагрянули на склад Wildberries у підмосковній Електросталі, де було затримано щонайменше сорок осіб. При цьому особлива увага приділяється уродженцям Таджикистану.