Чи наважився Путін на нову мобілізацію: відповідь розвідки

У рамках підготовки до цього режим Путіна ухвалив низку важливих законів, щоб уникнути мобілізації було неможливо

Кремль планує відновити боєздатність та наступальний потенціал своїх військ, що без додаткової хвилі мобілізації неможливо. Отже, Міноборони РФ декларує намір створити цілу низку нових військових формувань: десантних полків, дивізій, механізованих бригад. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю сайту "Обозреватель" заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Представник української розвідки пояснив, є всі дані про те, що влада РФ хоче здійснити нову хвилю мобілізації.

Розмірковуючи про те, скільки громадян Росії путінський режим має намір ще кинути в топку війни, Скібіцький зазначив, що йдеться про кілька сотень тисяч людей.

У ГУР наголошують, що Росія хоче не лише утримати захоплені території, а й продовжувати тиск на Україну. Москві мало просто мобілізувати людей, потрібно їх навчити і підготувати перед відправкою на фронт, а на все це потрібен час.

Вадим Скібіцький зазначив, що масова мобілізація – непопулярне рішення для путінського режиму, але іншого виходу немає. У Кремлі "вже давно до цього готуються".

"Держава-агресор вже прийняла низку законів та нормативних актів, які посилюють покарання за неявку у військкомат і ухилення від мобілізації. Також на Росії збільшили призовний вік, а саму повістку на війну тепер надсилають в електронному форматі", - зазначив представник розвідки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому Кремль поспіхом запускає прискорену мобілізацію – чи це може вдарити по владі. Експерти детально проаналізували ситуацію.