Чи спроможна РФ провести тотальну модернізацію ядерної зброї: відповідь аналітиків

У Росії назвали блефом заяви Путіна про тотальну модернізацію ядерного арсеналу

Обіцянки російського диктатора Володимира Путіна майже стовідсотково модернізувати озброєння в стратегічних ядерних силах РФ необгрунтовані та навряд чи можуть бути реалізовані. Про це пише видання The Moscow Times, передає портал "Коментарі".

Як відомо, на розширеному засіданні колегії Міноборони РФ 19 грудня очільник Кремля Володимир Путін повідомив, що до кінця поточного року в розташування ракетних військ стратегічного призначення буде поставлено 15 пускових установок ракетних комплексів "Ярс" і "Авангард". Російський диктатор заявив, що рівень сучасного озброєння і техніки в стратегічних ядерних силах РФ загалом доведено до 95%, а морської компоненти - практично до 100%.

За словами аналітиків, які поспілкувались з виданням, заяви Путіна вказують на відсутність чіткої методології під час так званих "орієнтовних підрахунків".

Вони вважають, що у російського диктатора доволі відносне розуміння, наскільки насправді відповідає сучасним стандартам прийнята на бойове чергування ядерна зброя РФ.

"Усі ці відсотки просто не мають сенсу. Вони є більшою мірою надихаючими гаслами, за якими мало чого стоїть", - заявив експерт з російської зовнішньої та оборонної політики Павло Лузін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі не підтвердили і не спростували версію про те, що вбити ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина наказав секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, а Володимир Путін знав про такі плани і не заперечував такого сценарію. Дмитро Пєсков вирішив утриматися від коментарів у зв'язку із статтею WSJ на тему загибелі Пригожина, але натякнув, що це видання захоплюється "фантастикою".