Чому нас змушують повірити в "серцевий напад" Путіна - що за цим стоїть

Підступна технологія: змусити українців вірити, що ось скоро здохне Путін - і все одразу настане перемога

Днями в ЗМІ просочилася нібито інсайдерська інформація з Telegram-каналу "Генерал СЗР" про те, що російський диктатор Володимир Путін мав зупинку серця і лише завдяки охоронцям, які вчасно до нього навідалися, а також медикам йому вдалося вижити. Чи справді Путін опинився на волосинку від смерті? Чи ми побачили чергове вкидання російської пропаганди? Видання "Коментарі" розібралося у темі, вивчивши думки експертів.

Запущено чергову технологію

Український політолог Олексій Голобуцький у колонці телеканалу "Еспресо" висловив думку, що в історії про "зупинку серця" Володимира Путіна точно замішані ФСБ та Кремль.

Політолог звертає увагу на кілька моментів. Таким закидом увагу українців намагаються переключити з тієї титанічної роботи, яку роблять ЗСУ, рятуючи країну, дозволяючи функціонувати економіці та загалом функціонувати державі. Намагаються змусити забути українців про ресурси, які витрачають союзники на допомогу нашій країні у війні. Українців намагаються переконати, що все може вмить помінятися, якщо станеться диво.

"Це за фактом та ж теза, що її ФСБ транслює через "Раша Тудей", "Спутнік", "хороших русскіх", "переслідуваних втікачів з Росії" з лютого 2022: "винний тільки Путін, більше ніхто". Ну а як винуватити росіян, якщо все стане добре без одного Путіна?", – зазначає експерт.

При цьому Олексій Голобуцький наголошує, замовник нападу на Україну – не злісний диктатор Путін. Росія намагається знищити українців уже понад 300 років – Путіна тоді й у проекті не було.

Історія цікава з погляду пропаганди, що Путін не вічний і може померти

Керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок в ефірі "24 каналу" висловив думку, що так званий "проект" про хворобу та смерть Путіна активно почав транслюватися приблизно 5 років тому. Він активно відпрацьовується всередині Росії та, швидше за все, за участю спецслужб різних країн.

На думку експерта, поява чергової інформації про передсмертний стан Путіна – це продовження цього проекту. Українцям треба розуміти, що людина в такому віці не може бути абсолютно здоровою. В неї відбуваються фізіологічні зміни. Тому це може бути чергове пропагандистське вкидання. Його мета – показати чомусь умовна "конструкція" диктатури, на якій, як на фундаменті стоїть влада в Росії, раптово зруйнувалася. І сценарій смерті Путіна цілком може допускатись.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому Сі перебрав на себе роль, яку мріяв Путін – чого тепер чекати від Китаю.