Чому з'явилася інформація про ймовірність терактів у Москві: що може статися

Низка західних країн хочуть врятувати своїх громадян від політики Путіна

Західні країни, а також їхні союзники на кшталт Південної Кореї заявили про ймовірність терактів у Москві найближчим часом. З чим це пов'язано? Чому саме зараз? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Незабаром Путіну не треба буде вдавати, що йому цікаві чиїсь права

Політолог, офіцер ЗСУ Петро Охотін поділився такою думкою:

"Пов'язую ці попередження не з терактами у класичному сенсі. Йдеться про бажання врятувати своїх громадян від політики Путіна, яка копіює методи Кім Чен Ина. Ніхто не хоче повторити ситуацію з американським студентом Отто Уормбіром, якого фактично закатували у Північній Кореї".

Незабаром, зазначає експерт, у Росії відбудуться так звані вибори із наперед визначеним результатом.

"Після них можливе зняття демократичного фасаду з палацу кремлівської тиранії, – попереджає Петро Охотін. – Путіну просто не треба буде вдавати, що йому цікаві чиїсь права. А винних шукатимуть".

У соціальних проблемах, економічних винними називатимуть іноземців та їхніх "шпигунів", наголошує експерт. Таке вже було в Росії, наголошує він. І знову буде.

Не можна виключати теракти у Москві

Політолог, військовослужбовець Дмитро Воронков звертає увагу на серйозний дефіцит інформації щодо гіпотетичних терактів у столиці РФ.

"Але я не виключав би, що теракти в Москві можливі. Наприклад, із боку якоїсь підпільної опозиційної структури. Радикальної. Спрямованої проти путінського режиму", – пояснює експерт.

На його думку, це може бути група, яка об'єднана низкою ідей. І яка має на меті не лише заволодіння влади, а й – припинення війни проти України. З урахуванням того, що РФ все більше йтиме в ізоляцію, а Путін явно має намір воювати, поки залишатиметься при владі.

"Можливо теракти будуть спрямовані проти військових об'єктів, держустанов, – розмірковує Дмитро Воронков. – Якщо ж під удар потраплять цивільні об'єкти, це швидше означатиме, що ноги тут ростуть із Кремля. Що це саме путінський режим вкотре влаштував теракти з метою залякати росіян та перевести стрілки на Україну та Захід".

Читайте також на порталі "Коментарі" - які процеси відбуваються в США та Європі: чи ризики для України збільшилися.