Цинізм зашкалює. Росія просить термінової помочі у країни, на яку збирається напасти

Росія просить Казахстан бути готовим до надання їй бензину у разі дефіциту пального, який спостерігається після ударів українськими дронами по НПЗ, повідомляє Reuters. При цьому в Держдумі називають Казахстан черговою ціллю для агресії

Росія звернулася до Казахстану з проханням бути готовим надати їй 100 тисяч тонн бензину в разі можливого дефіциту пального, що може виникнути через атаки українських безпілотників та припинення роботи нафтопереробних заводів.

За повідомленням Reuters, угода про використання запасів для Росії вже погоджена. Також Білорусь, сусідня країна, згодилася надати допомогу Москві з постачанням бензину.

На кінець березня атаки безпілотників призвели до вимкнення близько 14% російських потужностей первинної переробки нафти. Влада Росії стверджує, що "ситуація на внутрішніх ринках пального стабільна, а запаси достатні".

При цьому відомо, що з 1 березня Росія ввела заборону на експорт бензину на півроку, щоб уникнути гострого дефіциту пального. Проте ця заборона не поширюється на країни Євразійського економічного союзу, до якого входить Казахстан, а також на деякі інші країни, з якими у Росії є угоди про постачання пального. Однак трейдери вважають, що заборона може бути розширена, якщо ситуація в Росії погіршиться.

На 5 квітня запаси бензину АІ-92 у Казахстані становили 307,7 тисяч тонн, бензину АІ-95 – 58 тисяч тонн. Запаси дизельного палива складали 435,3 тисяч тонн, а авіаційного палива – 101 тисяч тонн.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що в Держдумі країни-агресора звинуватили Казахстан в тому, що той проводить політику "дерусифікації" і заявили, що це не покращить стосунки між державами. Окрім того, в Держдумі заявили, що Казахстан стане наступною ціллю для агресії Росії після України. При цьому, буцімто рішення уже прийнято, підготовка до агресії проводиться.