Дружину Навального заочно заарештували на 2 місяці: які звинувачення

Юлію Навальну звинувачують у участі в екстремістській спільноті

Басманний суд Москви заочно заарештував Юлію Навальну. Дружину покійного опозиціонера Олексія Навального звинувачують у участі в екстремістській діяльності. Арешт почне діяти, якщо Юлію екстрадують до Росії або затримають її території. На даний момент вона знаходиться у розшуку.

Звинувачення проти Навальної серйозні: за статтею 282.1 КК РФ їй може загрожувати штраф до 600 тисяч рублів або ув'язнення до шести років.

“Юлія Борисівна зникла від органів попереднього слідства, у зв'язку з чим оголошено у розшук. Суд задовольнив клопотання слідства та обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на 2 місяці", — заявили в судовій прес-службі.

За словами слідчих, вона допомагала у діяльності екстремістської групи, яку створив її чоловік Олексій.

Нагадаємо, Навальний помер у колонії у лютому 2024 року, де він відбував покарання, у тому числі за створення екстремістської спільноти - Фонду боротьби з корупцією (ФБК; визнано в РФ екстремістською організацією та заборонено). За жодним звинуваченням він не визнав провини.

Раніше "Коментарі" писали, що Жовтневий суд Санкт-Петербурга звинуватив журналіста Олександра Невзорова та його дружину Лідію в екстремізмі, заборонив їхню діяльність у Росії та конфіскував їхнє майно. У відповідь на це, Невзоров, заявив, що його не хвилює втрата майна, і він пишається своєю стійкістю перед тиском.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Вдова опозиціонера з РФ Олексія Навального - Юлія погодилася на інтерв'ю після смерті чоловіка журналісту Time Саймон Шустер. Там Навальна сказала, що велика помилка України – це ігнорування антивоєнно налаштованих росіян.