Єдиний день голосування в РФ: стало відомо про головну інтригу виборів

Головною інтригою виборів у РФ є питання про те, чи оголосять після них загальну мобілізацію

Сьогодні в РФ "єдиний день голосування", який триває протягом трьох днів. Номінально, каже політолог Олексій Копитько, "вибори" стосуються 58 млн. виборців. Очевидно, що це все фікція.

По-перше, каже Копитько, пікантності додають вибори в умовах "територіальної невизначеності" у Курській області. По-друге, суто спортивний інтерес до виборів у Башкортостані.

"Місцевий гауляйтер Радій Хабіров масово відправляє мешканців регіону на забій. Цікаво подивитися, чи будуть хоч якісь ознаки незгоди", - наголосив експерт.

По-третє, додає Копитько, багато розмов на тему лібералів, що причаїлися, і противників війни в Пітері. У них, наголошує експерт, сьогодні є шанс довести, що вони справді існують хоч у якійсь помітній кількості. Поки що опозиція традиційно біжить у прірву за допомогою "розумного голосування".

"Але головне питання цих виборів – не кого призначать у переможці, а чи буде після них оголошено публічну масову мобілізацію? Чи влада продовжить закидати найманців грошима? На тлі стрімкого зростання виплат найманцям у російських регіональних ЗМІ звучить скепсис щодо того, що це спричинить сплеск охочих йти на забій. Бо суми разових виплат вже пристойні та становлять річний дохід звичайних росіян за кілька років", - каже політолог.

За його словами, це схоже на форму захисту місцевих вождів, яким спускають нормативи щодо набору поголів'я. Масово констатують, що "патріоти" закінчилися, навіть Курськ особливо не спонукав. "Мотиви - виключно меркантильні, а це не дуже надійний контингент", - додав аналітик.

"Зараз РФ має достатньо людей середнього віку, щоб воювати, далі – демографічна яма з величезними етнічними перекосами. Через 5-7 років "протистояти НАТО" зможуть лише "нові росіяни" з Центральної Азії. Якщо не захопити додаткове населення. Сценарій "Київ за 3 дні" був цілком раціональним. Але те, що зараз – проти будь-якої логіки. Українське населення "захоплюватися" не бажає і чинить запеклу відсіч. На Херсонщині та у Запоріжжі – на повне зростання партизани", - каже експерт.

За його словами, твердження, що Путін – головний ворог Росії та росіян – засноване на російських фактах.

"До простих росіян не доходить. Але російським елітам настав час зрозуміти, що це свято короткочасного заробітку на війні має цілком очевидні перспективи", - підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про плани мобілізації в Росії.