Гроші не скінчаться: Росія забезпечена на роки війни, стверджує Гетманцев

За останніми даними, Росія накопичила значні фінансові резерви, що її оборонний бюджет на 2024 рік складає 5,3 трильйона рублів

Не варто сподіватися на економічне падіння Росії як засіб завершення війни. Голова податкового комітету, Данило Гетманцев, попереджає, що фінансові ресурси країни-агресора залишаються на вражаюче високому рівні. За його словами, федеральний бюджет РФ у 2024 році передбачає зростання доходів на 20%, що дозволяє Росії не тільки підтримувати, але й збільшувати військові витрати.

"Не треба тішити себе ілюзіями і розраховувати на те, що росія готова завтра впасти у зв'язку з тим, що не матиме фінансів. Фінанси є. У них дуже серйозна ресурсна подушка, яка здатна втримувати їх ще досить довго", - зазначив Гетманцев

За останніми даними, Росія накопичила значні фінансові резерви, що її оборонний бюджет на 2024 рік складає 5,3 трильйона рублів, що на 36% більше, ніж у попередньому році.

Росія також навчилася ефективно обходити міжнародні санкції, зокрема ті, що стосуються фінансового сектору. Нафтогазові доходи, які є значною частиною бюджету, у 2024 році складуть близько 11 трильйонів рублів.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Сенатор-республіканець Марко Рубіо, який займає впливову позицію в Комітеті розвідки Сенату США, вважає, що колишній президент Дональд Трамп прагне посилити позиції України у мирних перемовинах з Росією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв надалі підтримувати Україну у протистоянні російській агресії, якщо отримає перемогу на президентських виборах.