Головна Новини Світ США У Трампа розповіли, як завершити війну: сподіваються, що Україна збереже суверенітет
commentss НОВИНИ Всі новини

У Трампа розповіли, як завершити війну: сподіваються, що Україна збереже суверенітет

У Трампа кажуть, що війну в Україні вдасться завершити лише через переговори з РФ

сьогодні, 17:51
Поділіться публікацією:

Сенатор-республіканець Марко Рубіо, який займає впливову позицію в Комітеті розвідки Сенату США, вважає, що колишній президент Дональд Трамп прагне посилити позиції України у мирних перемовинах з Росією.

У Трампа розповіли, як завершити війну: сподіваються, що Україна збереже суверенітет

Марко Рубіо

"Я не на боці Росії, але на жаль, реальність така, що шлях для України до закінчення цього — це врегулювання через перемовини. Я хочу, ми хочемо і, я хочу вірити, що Дональд Трамп хоче, щоб Україна мала більше важелів у цих перемовинах", — сказав Рубіо в інтерв'ю програмі NBC Meet the Press.

Сенатор також зазначив, що адміністрація Джо Байдена, яку представляє Демократична партія, теж визнає, що конфлікт завершиться за столом переговорів.

"Ми сподіваємось, що коли прийде час, українська сторона матиме більше впливу, ніж російська", — додав Рубіо.

На питання про те, чи погоджується він з думкою кандидата у віце-президенти Джей Ді Венса щодо можливості поступок територіями, Рубіо не дав прямої відповіді. Він зауважив, що результати перемовин визначатимуть самі сторони, і висловив надію на збереження суверенітету України.

Сенатор також наголосив на необхідності чіткої визначеності щодо цілей американської підтримки Україні.

"Гадаю, ми як американці в реальності інвестуємо мільярди доларів у ці зусилля і важливо інвестуючи в це говорити американському платнику податків, на що саме йдуть ці кошти. Зрештою, це не нескінченна війна. Чи не так?", — додав політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв надалі підтримувати Україну у протистоянні російській агресії, якщо отримає перемогу на президентських виборах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини