Гутерріш на саміті БРІКС розповів, який мир в Україні потрібний ООН

Гутерріш заявив, що встановлення миру в Україні має відбуватися у рамках міжнародного права

Генсек ООН Антоніу Гетрріш виступив на саміті БРІКС у Казані та розповів, яким шляхом в Україні потрібно врегулювати військовий конфлікт.

За його словами, встановлення миру має відбуватися у рамках міжнародного права.

"Нам потрібний мир в Україні. Справедливий мир відповідно до Статуту ООН, міжнародного права та резолюцій Генеральної Асамблеї", - сказав Гутерріш.

Крім того, генсек ООН заявив, що всі поточні конфлікти у світі необхідно вирішувати, "зберігаючи прихильність до цінностей Статуту ООН, принципів верховенства права, територіальної цілісності та політичної незалежності всіх держав".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що міністр закордонних справ Андрій Сибіга різко відреагував на візит генсека ООН Гутерріша на саміт БРІКС до Казані. Він заявив, що подібні дії генсека підривають репутацію ООН та не сприяють встановленню миру. При цьому в Україні звернули увагу, що Гутерріш влітку відмовився відвідувати саміт світу, що пройшов у Швейцарії. При цьому в ООН відреагували на критику Києва. Там заявили, що позиція ООН щодо війни в Україні залишається незмінною, а візит на саміт БРІКС є частиною "стандартної практики". Крім того, експерти розповіли, чому генсек ООН виїхав до Казані.

Також "Коментарі" розповідали , що є думка про те, що в ізит Генсека ООН Антоніу Гетурріша в Казань, рукостискання з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, якому сформований ООН Міжнародний кримінальний суд виписав ордер на арешт — це остаточна точка світового порядку в редакції . При цьому експерти зазначають, що кремлівський диктатор Путін зумів досягти свого.