Головна Новини Світ Росія Росія вимагає «Ялту-2»: стало відомо, чому Гутерріш поїхав на саміт БРІКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія вимагає «Ялту-2»: стало відомо, чому Гутерріш поїхав на саміт БРІКС

Гутерріш насправді не за Путіна, але прикриває себе, сподіваючись, що ООН таки залучать до переговорів

сьогодні, 10:48 comments1575
Поділіться публікацією:

Політолог Вадим Денисенко припустив, чому генсек ООН Антоніу Гутерріш поїхав в Казань на саміт БРІКС.

Росія вимагає «Ялту-2»: стало відомо, чому Гутерріш поїхав на саміт БРІКС

Антоніу Гутерріш

На його думку, Гутерріш розуміє, що мова йде про перший в історії ООН конфлікт такого масштабу, де ООН взагалі не бере участі у мирних переговорах.

"Він не може не розуміти, що Росія свідомо це робить, вимагаючи Ялту -2 і новий поділ світу. Він точно не хоче стати тим про кого скажуть: він поховав ООН. Тому він і поїхав в Казань", — відзначив Денисенко.

За його словами, проблема в тому, що Україна не може послати його, як Ізраїль і оголосити персоною нон-грата. Втім, зізнається експерт, толку від нього буде стільки ж, скільки й від мирних ініціатив Папи Римського.

"Гутерріш не за Путіна. Він прикриває свою задницю, сподіваючись, що на якомусь етапі ООН таки долучать до переговорів", — відзначив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр закордонних справ Андрій Сибіга різко відреагував на візит генсека ООН Гутерріша на саміт БРІКС до Казані. Він заявив, що такі дії генсека підривають репутацію ООН та не сприяють встановленню миру. При цьому в Україні звернули увагу, що Гутерріш влітку відмовився відвідувати саміт миру, який пройшов у Швейцарії. При цьому в ООН відреагували на критику Києва. Там заявили, що позиція ООН щодо війни в Україні залишається незмінною, а візит на саміт БРІКС є частиною "стандартної практики".

Також "Коментарі" розповідали, що в РФ з піною довкола рота спробували захистити Гутерріша, який поїхав в Казань на саміт БРІКС. Зокрема, речниця МЗС країни-агресора Марія Захрова заявила, що Київ, буцімто, не має права нав’язувати свою волю генсеку ООН.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини