Кадиров і Путін у паніці. У чому причина

На думку голови Кабінету міністрів Чеченської Республіки Ічкерія за кордоном Ахмеда Закаєва, війну в Україні вже програно

Російський президент Володимир Путін і “глава” Чечні Рамзан Кадиров зараз у панічному стані, адже знають, що війну вже програно, весь світ — на боці України, а Росія у тому вигляді, в якому вона була до вторгнення в Україні, перестає існувати. Про це в телеефірі заявив голова Кабінету міністрів Чеченської Республіки Ічкерія за кордоном Ахмед Закаєв, пишуть "Коментарі".

Він додав, що Кадиров сьогодні вдає, нібито рятує чеченський народ. Але щоб він не говорив, це не має відношення до реальності.

“Звичайно, вони зараз дуже в панічному стані. І Кадиров, і Путін вони знають, як ситуація розвивається в Україні. Тобто війну програно, природно. Весь світ сьогодні на боці українців. І абсолютно у всіх є розуміння того, що Росія в тому вигляді, в якому вона існувала на початок російської агресії проти України, вона як країна перестає існувати. І в цій ситуації йому хочеться вдати, що він врятував чеченський народ”, — зазначив політик.

Закаєв упевнений, що Чечня з понад 2,5 млн громадян у всьому світі може бути самостійною. Він додав, що Росія вже давно перестала бути нормальною державною освітою, а російська еліта — це злочинці.

“Сьогодні вся російська еліта і так званий російський інформаційний істеблішмент тримається на трьох фігурах — Золотов, Пригожин та Кадиров, і, природно, кілька генералів, яких Путін помазав кров’ю у Сирії та Чечні. Жодної іншої альтернативи теперішній ось цій банді, яку очолює Кремль — немає”, — додав він.

Нагадаємо, як писали "Коментарі" раніше, послання російського президента Володимира Путіна до Федеральних зборів РФ може відбутися у двадцятих числах лютого. Наприкінці грудня 2022 Путін заявив, що виступить зі зверненням на початку 2023 року, оскільки йому потрібен час та додатковий аналіз ситуації.