Кадиров проти Керімова: як конфлікт може повалити режим Путіна

Погрози чеченця Кадирова сенатору Дагестану Керімову свідчать про хитку владу Путіна в Росії.

Очільник Чечні Рамзан Кадиров публічно оголосив про "кровну помсту" сенатору від Дагестану мільярдеру Сулейману Керімову, а також депутатам від Інгушетії та Башкирії Бекхану Барахоєву та Різвану Курбаєву. У Центрі протидії дезінформації вважають, що такі заяви Кадирова можуть перерости в міжнаціональну сутичку.

Між чеченським лідером Рамзаном Кадировим та мільярдером Сулейманом Карімовим виникла суперечка за владу над маркетплейсом Wildberries, який опинився під контролем останнього. Як наслідок Кадиров накинувся з погрозами на російського сенатора.

У Центрі протидії дезінформації вказують, що "росіяни шоковані публічними погрозами" від Кадирова, які "можуть перерости у міжнаціональну сутичку".

"Вихід кримінальних розбірок на державний рівень в РФ – це прямий наслідок політики, якої російський диктатор Путін десятиліттями дотримувався щодо Чечні. В обмін на показову лояльність Кадирову дозволялося робити на території Чечні все", - повідомляє ЦПД.

У Центрі протидії дезінформації наголошують, що російський диктатор Володимир Путін опинився у хиткій ситуації через суперечку Кадирова та Керімова.

"Ця ситуація яскраво засвідчила, що так звана стабільність, яку кремль "продавав" росіянам в обмін на абсолютну владу, насправді є дуже хиткою. Хитким є також і авторитет Путіна, який мав би стати незаперечним арбітром у бізнес-суперечці Кадирова і Керімова, але насправді не може контролювати відносини своїх кавказьких "васалів"", - вважає ЦПД.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найбагатша росіянка та власниця Wildberries втратила половину свого статку.

Також "Коментарі" писали про сина Кадирова, який потрапив до Книги рекордів.