Кадрові чистки в Кремлі: Путін призначив свою родичку в Міноборони РФ

Родичка російського диктатора Анна Цивільова отримала посаду заступниці міністра оборони Росії.

Російський диктатор Володимир Путін проводить кадрові перестановки у керівництві РФ. Після нещодавнього звільнення Шойгу з посади очільника Міноборони РФ, ще чотири заступники міністра втратили свої посади. Одне з цих місць посіла родичка Путіна – Анна Цивільова.

Путін своїм указом від 17 червня звільнив Руслана Калікова, Миколу Панкова, Тетяну Шевцову та Павла Попова з посади заступників міністра оборони РФ. Натомість іншим указом російський диктатор призначив на ці місця Павла Фрадкова, який виявився сином колишнього прем’єр-міністра та голови Служби зовнішньої розвідки Михайла Фрадкова, а також Анну Цивільову - двоюрідну племінницю Путіна, спорідненість якої з очільником Кремля ретельно приховується.

Анна Цивільова – це дружина Сергія Цивільова, який був губернатором Кемеровської області з 2018 по 2024 рік, а з травня цього року обійняв посуду міністра енергетики. Подружжя розбагатіло в часи правління Путіна. Особливо примноживши свої статки у 2012 році, коли пов'язаний із Кремлем олігарх Геннадій Тимченко продав Цивільовій за символічну ціну акції групи "Колмар", що працює у вугільній промисловості.

Нові укази Путіна – це чергова кадрова зміна в російському Міністерстві оборони та збройних силах за останні місяці. Наприкінці квітня і в першій половині травня за звинуваченням у корупції затримали заступника міністра Тимура Іванова, а потім і відповідального за кадри у міністерстві Юрія Кузнєцова. У той же період, 12 травня, Путін відправив у відставку Сергія Шойгу, який очолював міністерство з 2012 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відповіли на реакцію Зеленського щодо умов Путіна по переговорах по Україні, які український президент назвав "капітуляцією".

Також "Коментарі" писали про те, що відомо про Андрія Бєлоусова, який змінив Сергія Шойгу на посаді міністра оборони РФ.