Головна Новини Світ Росія Як Росія "тисне" на активістів та прихильників Навального
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Росія "тисне" на активістів та прихильників Навального

В РФ почали забороняти діяльність політорганізацій, пов’язаних із головним критиком Кремля

10 червня 2021, 17:14
Поділіться публікацією:

Влада Росії намагається всілякими способами повністю придушити будь-яку підтримку в країні російського опозиціонера Олексія Навального. Стало відомо, що днями Московський суд заборонив діяльність політичних організацій, пов’язаних із Навальним, і кваліфікував їх як "екстремістські".  Про це повідомляє ВВС.

 Як Росія "тисне" на активістів та прихильників Навального

У Росії заборонили політорганізації Навального. Фото: zahranicni.ihned.cz

Після винесення вироку суду всі регіональні мережеві офіси Олексія Навального та його Фонд боротьби з корупцією були негайно заборонені.  

Активістам і прихильникам опозиціонера погрожують в’язницею, якщо вони продовжуватимуть свою роботу. Крім того, кожен, хто публічно підтримуватиме Навального або його політичну систему, не матиме жодного права балотуватися на державні посади.  

Таке рішення пояснюють тим, що організації опозиціонера поширювали інформацію, яка розпалює ворожнечу по відношенню до державних чиновників.

Олексій Навальний відреагував на вирок суду та написав у соціальних мережах, що не збирається відступати. Щоправда, він уточнив, що тепер його прихильникам доведеться змінити методи роботи.

Його адвокати заявили, що оскаржуватимуть таке рішення. Пізніше на сторінці в Instagram Навального було опубліковано таке повідомлення:

"Ми нікуди не підемо. Ми переваримо це, розберемося, змінимо і будемо розвиватися. Ми адаптуємось. Ми не відступимо від наших цілей та ідей. Це наша країна й іншої у нас немає". 

Нагадаємо, що у 2020 році Олексія Навального було отруєно. Його життя рятували у берлінській клініці "Шаріте". Коли взимку 2021 року він повернувся до Москви, його затримали прямісінько в аеропорту. Наразі Навальний знаходиться у в’язниці.

Видання "Коментарі" раніше писало, що Олексій Навальний подав до суду на колонію, у якій перебуває. Опозиціонер звинуватив адміністрацію закладу у порушенні права на віросповідання, адже керівництво відмовилося передавати йому надіслані з волі книги, в тому числі Коран.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини