Китай, РФ та КНДР хочуть розпалити нову війну: названо місце атаки

Путіну набридла програшна війна в Україні, і він хоче приєднатися до нової війни разом із Китаєм та КНДР, каже політолог Віктор Небоженко

Кремлівський диктатор Володимир Путін, підписавши договір між Росією та КНДР про військово-політичне співробітництво та взаємну оборону, хоче не лише північнокорейських солдатів та снарядів на український фронт, а й нового міжнародного конфлікту на іншому кінці світу, вважає політолог Віктор Небоженко.

За це, каже політолог, цар-вождь Північної Кореї Кім Чен Ин вимагає від Росії продовольства, ракет та тактичної ядерної зброї. Путін уже заявив, що у відповідь на дозвіл Заходу використовувати ЗСУ зброю в обороні проти агресивної Росії, Кремль передаватиме сучасну російську зброю в гарячі точки світу, що призведе до розпалювання нових міжнародних конфліктів.

"Але за рішеннями Кремля стоїть Пекін. Виглядає так, що Китай підтягує путінську Росію та Північну Корею як вірні проксі-країни у військову авантюру Пекіна в агресії проти Тайваню", - вважає експерт.

На думку політолога, Путіну набридла провальна російсько-українська війна в Європі.

"І він хоче взяти участь, поряд із Китаєм, Іраном та КНДР у новому міжнародному гарячому конфлікті, або на корейському півострові чи проти Тайваню. А може одночасно, де корейський прикордонний конфлікт відволікатиме увагу від головної мети – успішного вторгнення Китаю на Тайвань. А в цей час інша проксі – країна Китаю – Іран розв'яже черговий конфлікт проти Ізраїлю", – каже Небоженко.

За його словами, мета цієї стратегії Китаю – розпорошення сил та уваги США між Україною, Ізраїлем, Південною Кореєю та Тайванем.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін обрав нове місце для наступної ескалації.