Космічні суми. Стало відомо, які збитки завдала велика вода Росії

У країні-агресорі РФ продовжується паводок. Так, у Курганській області й надалі закликають до евакуації мешканців регіону. Крім того, місцева влада заявила про величезні збитки, яких завдав паводок

У Курганській області Росії мешканців підтоплюваної зони у Білозерському окрузі, куди йде вода з Кургану, закликали евакуюватися, повідомила прес-служба російського уряду регіону.

Евакуацію рекомендовано населеним пунктам Білозерське, н.п. Іківське, Лихачі, Бузан, Нижньобольне, Речкіне, Єкимове, Пам'ятне, Волосникова, Редькине, Русакове, Ричкове, Кошкіне, Гагар'ї, Охотіно, Малий Заполий, Корюкіно, Масляна.

При цьому повідомляється, що у районі села Білозерське рівень води становить 588 см, у районі села Пам'ятне – 486 см.

З 8 квітня в Курганській області запроваджено режим НС через паводок. За останніми даними, в регіоні зараз залишаються підтоплені понад 2,3 тисячі індивідуальних будинків, майже 7 тисяч будинків у СНТ та ДНТ, а також 43 об'єкти бізнесу: 41 магазин, один завод та одна ферма, повідомив губернатор регіону Вадим Шумков.

За його словами, внаслідок різкого підйому води в річці Тобол рівень паводку перевищив максимум 1994 року. У результаті підтопленими у 34 населених пунктах у семи муніципальних округах, включаючи місто Курган, на сьогодні є 2377 індивідуальних житлових будинків, у яких проживало понад 5800 громадян, а також 6849 будинків, що мають статус житлових, на території 110 СНТ та ДНТ, розташованих у місті Кургани та селищі Кетове.

Також в області затоплено шість низьководних мостів, у тому числі чотири автомобільні. Ще чотири мости зруйновано повністю, два – частково. Затоплено 18 ділянок автошляхів загальною довжиною понад 110 км.

За інформацією Шумкова, збитки від паводку в Курганській області можуть становити від 4 до 9 млрд рублів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що паводок у Росії вийшов на новий рівень , велика вода встановлює рекорди.