Кремль істерично відреагував на рішення ЄС щодо України: про що йдеться

Пєсков назвав експропріацією рішення ЄС щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Європа йде по урізаному варіанту у питанні використання доходів від заморожених активів РФ, оскільки усвідомлює небезпеку. Москва розцінює рішення країн Євросоюзу щодо використання доходів від заморожених російських активів як експропріацію з порушенням усіх прав. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, реагуючи на неприємне для Кремля рішення Європейського Союзу.

Головний рупор путінського режиму додав, що Москва продовжить оцінку наслідків такого рішення та можливої відповіді.

Зазначимо, раніше міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський у себе в Twitter повідомив, що в рамках ЄС було ухвалено рішення про передачу Україні коштів, отриманих внаслідок заморожування активів російського Центрального банку. Тільки цього року ця сума може становити до 3 млрд євро, повідомив міністр.

Ян Липавський додав, що 90% коштів підуть на військову підтримку.

"Росія має заплатити за збитки, завдані її агресивною війною", - заявив Липавський.

Варто зазначити, що країни Заходу заморозили активи Центрального банку Росії на суму близько 300 мільярдів доларів у відповідь на військову спецоперацію в Україні. Питання, що робити з цими грошима, залишається відкритим. Конфіскація активів поки що не розглядається. Натомість країни Заходу пропонують використовувати отриманий від них прибуток для допомоги Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому антиросійські санкції не спрацьовують: чи отримає Київ заморожені активи РФ.