Кремль погрозливо відреагував на приїзд Зеленського до Великобританії

Речник Кремля Дмитрій Пєсков пригрозив Києву додатковими складностями у ході війни.

Президент України Володимир Зеленський здійснює європейське турне, де відвідує лідерів Європи. 15 травня український президент прилетів до Великобританії, де зустрівся з прем’єр-міністром Ріші Сунаком. На такі події відреагували в Кремлі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Під час зустрічі Зеленського та Сунака обидва лідери виголосили промови. Ріші Сунак зазначив, що Володимир Зеленський перший лідер, якого він приймає в лондонському замку Чекерс, який є резиденцією британських прем’єрів, а також додав, що саме тут Вінстон Черчилль виголошував багато своїх промов під час Другої світової війни. Очікується, що Британія й надалі буде підтримувати Україну у війні, а МЗС країни оголосило, що влітку почне навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

На такі повідомлення відреагували у Кремлі, де пригрозили додаткові складності для України.

"Військова допомога Лондона Києву не вплине на хід спецоперації, але створить додаткові складності Києву", - заявив речник Кремля Дмитрій Пєсков.

Нагадаймо, що Володимир Зеленський минулого тижня прилетів до Італії, де зустрівся з прем’єркою Джорджею Мелоні та Папою Римським, а далі вирушив до Німеччини, Франції та врешті-решт до Великобританії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли про загрозливі повідомлення з Кремля через прибуття в Україну нової далекобійної зброї, яку надіслали західні союзники, зокрема Велика Британія.

Також "Коментарі" писали про те, що український лідер вказав на якій території буде використана західна зброя і чи вдарить вона по Росії.