Лавров озвучив нові фантазії Кремля щодо закінчення війни та старту переговорів

Москва знову заявила, що готова до переговорів із Києвом, але хоче виконання п'яти умов

Глава МЗС Росії Сергій Лавров виступив із гучними заявами щодо готовності Кремля припинити війну в Україні, але лише після виконання Києвом та Заходом низки умов. Головне, на чому наполягає Москва, це зміна зовнішньополітичного курсу України та внутрішньої політики. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву російський міністр зробив за підсумками третього засідання Консультативної регіональної платформи "3+3" у Стамбулі.

Сергій Лавров заявив, що перша вимога Росії – відмова України від вступу до НАТО та набуття нейтрального статусу.

Глава МЗС РФ також наполягає на "вирішенні проблем з російським та російськомовним населенням".

Сергій Лавров вкотре повторив пропагандистські тези Кремля, звинувативши Україну в порушенні прав російськомовних громадян.

Окрему увагу приділив Лавров релігійному питанню. Він звинуватив Україну у "знищенні УПЦ". Російський міністр також заявив, що РФ не погодиться на ситуацію, коли Україна зможе "використовувати Захід для створення загрози безпеці РФ".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Сергій Лавров в інтерв'ю американському журналу Newsweek заявив, що Росія буде готова завершити так звану "спеціальну військову операцію" лише в тому випадку, якщо будуть "усунуті погрози", які походять від України.

При цьому глава МЗС країни-агресора нагадав, що кремлівський диктатор Володимир Путін ще 14 червня назвав такі передумови для врегулювання "конфлікту". Серед них, наприклад, повне виведення Збройних сил України з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, а також "визнання територіальних реалій", які закріплені у російській конституції. Крім того, РФ хоче, щоб Україна погодилася на нейтральний позаблоковий без'ядерний статус.